Прилики и разлики между SPC и LVT винилова настилка

Живеем в свят на високи технологии и неспирни революционни открития. Отправяйки поглед към темата “интериорен дизайн“, можем да посочим немалко такива примери. Предстои да разгледаме SPC и LVT настилките. Традиционната луксозна настилка от винилова дъска е избор на потребителите от години, но продуктът SPC винил определено е откритие за индустрията. Ако имате колебания между класическия LVTсрещу SPC винил, това сравнение ще ви преведе през основните прилики и разлики.

Нека първо да дефинираме двата продукта. Какво представлява LVT? LVT е абревиатура от английски език, отговаряща на луксозна винилова плочка. Тя е иновативна, актуализирана версия на виниловите настилки. Нейните реалистични дизайни имитират вида на истински дървени, керамични или каменни подови настилки. Тяхната популярност се дължи на по-високата издръжливост на топлина, отколкото други продукти от гамата, както и на способността им да отблъскват приток на вода, което ги прави подходящи за кухни и бани. От другата страна е SPC (каменни пластмасови композитни настилки), което е подобрената версия на LVT. Към днешна дата се счита, че SPC е най-добрата винилова настилка по отношение на стабилността на размерите, заради сърцевидната дъска, укрепена с каменен прах.VetWorld

Какво е общото между двата вида настилки?

За отбелязване като прилики между SPC и LVT са следните характеристики:

  • 100 % водоустойчиви – разлетите върху

настилките вода, сок или вино по никакъв начин няма да навредят;

  • Вариативен избор – предлагат се в разнообразни цветове, размери, шарки, текстури и широчина на дъските. От модерни до традиционни стилове, спрямо желанията и бюджета;
  • Приложимост – изключително подходящи възможности за подови настилки на кухни, перални помещения, бани или пък на заведения за хранене, или кафенета; manevandpartners
  • Монтаж – и двата вида трябва да бъдат монтирани върху равна повърхност. Могат да се поставят върху вече налична настилка или, ако няма такава, ще се инсталират върху изравнен повдигнат под с помощта на подложка;
  • Лесни за поддръжка – една метла и мокра кърпа са напълно достатъчни за изряден външен вид.

Какви са разликите между SPC и LVT?

Ще прегледаме различията между двата вида настилки, съпоставяйки ги по няколко характеристики:

  • Конструкция – LVT настилката има обикновена сърцевина от фибростъкло, която я прави гъвкава и мека. SPC дъските имат сърцевина, изработена от каменна пластмасова композиция, която придава твърда конструкция и не толкова гъвкаво усещане.
  • Дебелина на дъската – SPC виниловите подове са по-дебели от стандартния LVT винил. SPC виниловите настилки варират от 4мм до 6мм, докато LVTе 4 мм или по-малко.
  • Здравина – тук разликата идва отново от конструкцията на двата типа. SPC виниловата дъска е по-стабилна и предпазва повече от вдлъбнатини и износване.
  • Външен вид – LVT настилката има реалистичен външен вид, но SPC винилът е по-напреднал и има по-плътно усещане.
  • Подподова настилка – и двата вида могат да се монтират върху шперплат, цимент или други съществуващи подове, но LVT винилът по-трудно ще преодолее несъвършенствата на основата, ако тя има такива.

Монтаж – LVT винилът може да се залепи, може и да се инсталира с щракане-заключване. SPC винилът може да има плаваща система за щракане-заключване, но може да бъде и система с език и жлеб, която е удобна за „направи си сам“.

Устойчивост на вдлъбнатини – традиционните LVT подове са леки и податливи, което означава, че тежките мебели могат лесно да вдлъбнат материала. SPC винилът е по-устойчив и по-предпочитан за търговски настройки.

Цена – SPC винилът е една от най-достъпните опции в категорията материали с твърдо ядро, но като цяло все още е по-скъп от традиционния LVT под.

Независимо дали става въпрос за луксозни винилови плочки (LVT) или SPC винил, тенденцията на пазара на подови настилки продължава да се движи към винилови настилки. Статистиката показва, че пазарният дял на виниловите настилки се е увеличил драстично през последните няколко години. Предполагаме, че и вие сте или съвсем скоро ще влезете в тази статистика.crypto365

Всички винилови настилки, които предлагаме ние от “Dom&Design“, може да разгледате тук.интересни факти за илон мъск

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button