Направи си сам: Монтаж на ламиниран паркет-Ръководство стъпка по стъпка

Направи си сам Монтаж на ламиниран паркет Ръководство стъпка по стъпка

Ламинираният паркет е популярен избор сред собствениците на жилища, които търсят издръжливост, стил и рентабилност. Но какво точно кара ламинирания паркет да се отличава от тълпата?

Защо да изберете ламиниран паркет

Ламинираният паркет е чудесен вариант поради своята издръжливост и устойчивост на петна и драскотини. Плюс това, той имитира външния вид на по-скъпи материали като твърда дървесина или камък, без да разбива банката.

Видове и стилове ламиниран паркет

Видове и стилове ламиниран паркет

Има набор от опции за ламиниран паркет, от които да избирате, като релефни, ръчно изстъргани или гладки покрития, които ви предлагат гъвкавост в дизайна и персонализирането във вашето пространство.

Стъпки преди инсталиране

Успехът на поставянето на вашия ламиниран паркет „направи си сам“ зависи до голяма степен от основата. И така, какво трябва да се направи, преди да започнете да полагате новия си под?

Необходими инструменти и материали

Някои инструменти, от които ще се нуждаете, включват измервателна лента, циркулярен трион, дърпаща лента и блок за нарязване. Не забравяйте предпазната екипировка, включително наколенки и предпазни очила!

Подготовка на основата

Вашият под трябва да е чист, сух и равен за най-добрия монтаж на ламиниран паркет. Всякакви несъответствия могат да доведат до проблеми по-нататък.

Изчисляване и закупуване на ламиниран паркет

За да определите колко подови настилки ще ви трябват, измерете квадратния метър на стаята си, добавете 10% за отпадъци и закупете съответно.

Процес на инсталиране

И така, всички сте подготвени и готови за работа! Ето вълнуващата част, същинската инсталация. Нека го разделим на управляеми стъпки.

Стъпка 1: Инсталиране на подложката

Инсталиране на подложката

Подложката действа като възглавница за вашия ламиниран паркет, като намалява шума и осигурява комфорт под краката. Разточете го и подрежете според нуждите.

Стъпка 2: Полагане на първия ред

Полагане на първия ред

Започнете от ъгъл и продължете да излизате, като не забравяте да оставите разширителна празнина около периметъра на стаята.

Стъпка 3: Продължете със следващите редове

Продължете със следващите редове

Спомняте ли си старата поговорка „Залитайте ставите си?“ Е, важи и тук! Това придава здравина на пода и по-естествен вид.

Стъпка 4: Инсталиране на последния ред

Може да е малко трудно да поставите последния ред, но не забравяйте, че търпението е от ключово значение тук! Може да се наложи да изрежете дъските по дължина, за да паснат.

Грижи и поддръжка след инсталиране

Грижи и поддръжка след инсталиране

Поздравления, поставихте вашия ламиниран паркет! Сега, как го поддържате да изглежда свеж и нов?

Почистване и поддръжка на вашия ламиниран под

Редовното метене и периодичното бърсане с влажен моп ще свърши работа. Избягвайте прекомерната вода, за да предотвратите изкривяване.

Предотвратяване на щети и ремонти

Използвайте филцови подложки под мебелите и избягвайте да влачите тежки предмети по пода. За дребни ремонти ще ви бъде полезен комплект за ремонт на ламинат.

Самият монтаж на ламинирания паркет може да бъде полезно изживяване. С правилната подготовка и малко търпение можете да създадете красив и издръжлив под. Честито Направи си сам!

Последвайте ни в социалните мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button