Често срещани петна по килима и как да се преборим с тях

Често срещани петна по килима и как да се преборим с тях

Всички сме били там. Една перфектна вечер се влошава, когато чаша вино се търкаля или развълнуваното кученце оставя кална следа върху килима. Докато петната от килими могат да бъдат проклятието за съществуването на всеки собственик на жилище, те не трябва да означават краят на вашия килим.

Защо килимите се цапат

Килимите, поради влакнестия си характер, са магнити за мръсотия и разливи. Тяхната пореста текстура позволява на течности и твърди частици да проникнат, което често прави почистването предизвикателна задача. Добавете към това редовния пешеходен трафик и ще имате платно за разливи и злополуки.

Значението на незабавното почистване на килимите

Бързото действие може да промени света. Чували ли сте някога поговорката „Един шев навреме спестява девет“? Е, това е особено вярно за петна от килими. Колкото по-дълго стои едно петно, толкова по-трудно става премахването му.

Най-често срещаните петна от килими

Най-често срещаните петна от килими

Животът се случва, както и петната. Ето преглед на някои от най-честите виновници.

Разливи на храна и напитки

Петна от кафе

Ах, сутрешният ритуал! Но какво се случва, когато любимото ви кафе се окаже на килима? Първо го избършете с чиста кърпа. Тогава смес от вода, оцет и малко препарат за съдове може да направи чудеса.

Петна от червено вино

Червеното вино със своя наситен нюанс може да изглежда обезсърчително. Но не се страхувайте! Попиването с кърпа, поръсването с малко сол и попиването със смес от препарат за съдове и водороден пероксид може да изсветли, ако не и да премахне, петното напълно.

Петна от домашни любимци по килимите

Домашните любимци са прекрасни, но техните инциденти не толкова. За тях е важно да почистите незабавно. Попийте мястото, използвайте смес от вода и оцет, последвана от сода за хляб. След като изсъхне, го почистете с прахосмукачка. Можете да научите повече за съжителството на домашните любимци с килими в нашия блог.

Направи си сам методи за премахване на петна

Направи си сам методи за премахване на петна

Естествени почистващи препарати

Домакинските предмети като оцет, сода за хляб и лимон често вършат чудеса. Техните естествени свойства помагат за отстраняване на петна, без да увреждат влакната на килима.

Химически почистващи препарати

Въпреки че естествените агенти са страхотни, понякога имате нужда от нещо с малко повече ритъм. Има много почистващи препарати без рецепта. Не забравяйте първо да ги тествате на незабележимо място.

Професионални почистващи услуги

Професионални почистващи услуги

Кога да се обадите на професионалист

Ако петното продължава или ако не сте сигурни относно почистването, може би е време да се обадите на експертите. Те разполагат със специализирани инструменти и решения, които могат да се справят дори с най-упоритите петна.

Предимства на професионалното почистване

Въпреки че методите „направи си сам“ са фантастични, професионалистите гарантират по-дълбоко почистване. Те могат да удължат живота на вашия килим, като гарантират, че той остава жизнен и свеж.

Петна се случват, но не е задължително да са постоянни. Независимо дали избирате методи „направи си сам“ или професионални услуги, ключът е да действате бързо и да сте информирани. Така че следващия път, когато чашата за кафе се разклати, ще знаете точно какво да правите.

Последвайте ни в социалните мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button