Кухнята е единствената стая в къщата, която може да има няколко различни вида плочки, в различни приложения и всички те ще подобрят вашата кухня красиво. Когато избирате кухненска плочка за дома си, помислете къде ще отиде първо. Лъскавата плочка, която отива на стена, няма да бъде същата като плочката за подови настилки. Подовите плочки трябва да са безопасни за ходене, а лъскавата подова кухненска плочка може да бъде опасна под крака. Ето съвети за правилния избор на приложение и вид плочки за вашата кухня. Определете къде ще се монтира плочката: Преди да изберете материал, ще трябва да решите на каква повърхност ще се нанася плочката. Плочката може да се постави като фолио зад печка или на стената до долната страна на горните шкафове.

Плочката е популярен материал за плотове и може да се използва и на пода в кухнята. Дешифрирайте разликата между видовете плочки: Думата „плочка“ се отнася до еластичен материал, който може да се полага на редове върху повърхност. За кухни това може да включва: кариера, камък, корк, винил, бамбук, керамика, порцелан и стъкло. Приложения като винил, корк и бамбукови плочки са най-често използвани за подови настилки. Докато кариера, керамика и порцелан могат да се използват за плотове и подове. Стъклените плочки обикновено са запазени за стени и фолио. Помислете за начина на живот на вашето домакинство: Въпреки че кухненските плочки са еластични, те все още изискват поддържане и дълготрайността на всеки материал се различава.

За плотове керамичните плочки са издръжливи и ще задържат топлината от горещи тигани и са лесни за почистване и поддръжка. За съжаление повърхността на керамичните плочки може да бъде неравна и лесно може да се напука или натроши. Определете дали начинът на живот на вашето семейство ще съответства на покритието, което сте избрали. Изберете подова плочка, която може да издържи на навиците на вашето семейство: Когато избирате подова плочка, тя трябва да бъде достатъчно издръжлива, за да издържи на интензивен трафик, домашни любимци, разлята храна и почистващи препарати. Уверете се, че сте закупили подова плочка, която се нарича „подова плочка“. Ако изберете стенна плочка за под, коефициентът на триене (COF) ще бъде твърде нисък, което от своя страна означава, че е твърде хлъзгав за ходене. Вместо това изберете подова плочка, която има леко повдигнат модел или текстура, за да се осигури по-безопасен кухненски под. За по-изискан и елегантен външен вид помислете за използването на кариера

Плочките на основата на глина и варовик се изпичат, за да изглеждат като естествен камък. Каменната плочка е по-скъпа от традиционната керамична плочка, но е прекрасна в правилното приложение. Гърбът на кухненския плот не познава ограничения: Е, до определена точка небето е границата. Тъй като вашият гръб не отнема директен интензивен трафик, лъскавите и боядисани плочки са идеално подходящи за вашия backsplash. Въпреки че те все още трябва да издържат, пръски горещо масло, мазнини и ежедневно почистване. Изберете от порцеланови, керамични, стъклени, метални или каменни материали за фоново покритие, което може фино или смело да внесе декоративен усет във вашата кухня. Вашите кухненски подове, плотове и фонове имат разнообразни стилове плочки, които отговарят на вашия бюджет и вкус. Обмислете тези съвети, когато избирате вашите плочки за кухня.

Проучете възможностите си за плочки и след това направете кухнята си тази, за която винаги сте мечтали! Freshome’s reader имате ли съвети за планиране, закупуване или избор на кухненски плочки? Уведомете ни, бихме искали да се присъединим към списъка.

Ако сте решили в дома си да използвате за отопление иглолистни пелети, тогава може да потърсите нашите специалисти. Можем да предложим също така и озеленяване за дома. В нашия онлайн магазин ще намерите огромна разновидност от мулч до ламиниран паркет.